Mitt Jiwe

Gör dina bokningar via nätet, se alla dina fakturor, följesedlar etc. online

Skicka en förfrågan online

Då kommer vi att kontakta dig så snart som möjligt

AquaCoat

Aquacoating - Vattenbaserat korrossionsskydd
Aquacoat är en organisk ytbehandling
 
En ny avancerad kombination av kemi och processteknologi
Aquacoat är en organisk ytbehandling, som används för att korrosionsbeskydda stål. Den kan fungera som en ensam behandling eller som en primer för olika typer av målningsskikt. Aquacoat kan användas på alla järn- och stålmaterial, men inte på rostfria stål. Processen har använts i USA sedan år 2002. Där används den idag på en rad olika komponenter till bilar, i huvudsak på detaljer som sitter i utsatta läge.
 
En miljövänlig vattenbaserad dopp-process
Aquacoat behandlingen innebär att komponenterna blir doppade i en rad olika kar i en sammanhängande processlinje. Först avlägsnas olja och rost genom ultraljudsteknik i miljövänliga kemiska produkter. Därefter sker doppning i ytbeläggningsbadet, som endast är 20 grader varmt. Behandlingen är en autofores process som bygger ett skikt som är ca 25 till 35 my tjockt. Som avslutning sker en härdning i en 180 grader varm ugn.
 
Processen genererar inget farligt avfall och inga skadliga utsläpp till luft, mark eller vatten.

Aquacoat - fördelar och utseende
Aquacoat ger en svart silkematt beläggning med mycket god vidhäftning som går att använda precis som den är. Men den är också lämplig som primer/grund för att måla på. Målning kan utföras både med tex pulverlack och våtlack och förlänger då hållbarheten ytterligare.
 
Beläggningen är UV-resistent och kan motstå många års exponering utomhus. Den klarar dessutom 750-1000 timmar vid saltspraytest vilket gör den lämplig även i off-shore miljöer.
På Aquacoat anläggningen i Them i Danmark kan vi i nuläget belägga detaljer i storlekar upp till 1400x2700x800 mm
(H x L x B). 

 

Broschyr

   


Visste Ni att

 JIWE uppfyller kraven i EuroCode 1090-1 

Sölvesborg: +46 771 422 423
Eskilstuna: +46 771 422 423